TRABZON’UN FETHİNİN 549.YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADIK.

0
187
Edepli ve duygusal, enerji dolu ve oyuncudur. Birman kedisinin gözleri ve hayranlık uyandıran yüz ifadesi ister evcil olsun, ister vahşi onu diğer kedilerden ayırır.

TRABZON’UN FETHİNİN 549.YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADIK.

FATİH SULTAN MEHMET HAN’I VE SİLAH ARKADAŞLARINI ANDIK

blankTrabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları bu yıl İstanbul’da ilk kez düzenlediği Fatih Sultan Mehmet Hanı anma ve Trabzon’un fethinin 549. yıldönümü kutlama etkinlikleri programı 24 Ekim 2010 tarihinde Fatih Camiinde ikindi namazına müteakiben Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesi başında başladı.



TDF Gençlik Komisyonu Bir İlki Gerçekleştirdi

Törende ilk olarak Fatih Sultan Mehmet Han ve silah arkadaşlarının ruhları için önceden okunan Hatmi Şerifin duası Fatih Camii imamı tarafından hazirun önünde topluca yapılarak kabir ziyaretine geçildi. Fatih camii avlusunda bütün katılımcılara gülsüyü ve lokum ikram edildi.


Mehteran İcra’sı ile İstiklal Marşı Okundu

Kabir içinde ziyaretler yapılarak dualar okunduktan sonra programa Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde devam edildi. Kokteyl ikramından sonra  saat 18.00 de mehteran takımının icra ettiği İstiklal marşı okunmasıyla birlikte saygı duruşu gerçekleştirilerek program başlatıldı.

Mehteran, İstiklal Marşı açılışından itibaren gösterilerine devam ettiler ve yaptıkları gösterinin ardından katılımcılar tarafından ayakta alkışlandılar.

Trabzon’un Fethinin Öncesi ve Sonrası

Federasyonun gençlik kolları komisyonu Başkanı Arif KURUMAHMUTOĞLU ve TDF Genel Başkanı Nurettin TURAN, günün önemini belirten konuşmalarını yaptıktan sonra Trabzon’un fethi öncesi ve sonrasını araştırmacı yazar Yavuz BAHADIROĞLU Ve Prof Zeki ARSLANTÜRK anlattılar

Konuşmacılara Plaket verildi

Konuşmacılara günün anlamına gençlik kolları tarafından hazırlanan plaketleri Fatih Belediye Başkan yardımcısı Hasan SUVER ve Fatih Milli Eğitim İlçe Müdürü Kenan KIRALI tarafından takdim edildi.

Abdurahman YAZICI’nın kahramanlık türkülerine yöre sanatçısı Yüksel TELLİOĞLU ve Kemal KADIRGA okudukları birer yöre türküsüyle eşlik ettiler. Ayrıca Şalpazarı Dernekleri Federasyonu’na bağlı Doğan köyü derneği folklor ekibi ve Kasımağa köyü derneği kolbastı ekibinin oynadıkları horon ve kolbastı oyunlarıyla katılımcıları coşturdular.

Fatih Sultan Mehmet Han Ve

Mustafa Kemal Atatürk’ün Mesajları İlgi Topladı

Fatih Camii merasim alanı, Zübeyde Hanim Kültür Merkezi ve Federasyon Genel merkezinin önü Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk ve Fatih Sultan Han posterleriyle süslendi.

Fatih Sultan Han posterine yazılan İstanbul’un Fethi, Trabzon’un Fethi ile tamamlanmıştır.ve Mustafa Kemal Atatürk posterlerine yazılan İlk defa Samsuna ayak bastığım zaman bana kuvvet-i veren vatandaşlarımın ilk safında kahraman Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım.mesajları katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.