Çaykara şehidine ağladı

1
210
blank

blankHakkâri ili Çukurca ilçesinde birliğinde nöbet sırasında kaza kurşunuyla hayatını kaybeden jandarma onbaşı Süleyman Altunbaş, Çaykara’da kılınan cenaze namazının ardından Yeşilalan Köyü’nde toprağa verildi.

Hakkâri’den kara yolu ile Trabzon’a cenazesi getirilen şehidimiz için Çaykara’da cenaze töreni düzenlendi. Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde yüreği evlat acısıyla yanan şehit annesinin feryatları ise yürekleri dağladı.

Şehit Süleyman Altunbaş’ın naaşı Dernekpazarı’nda Çaykaralı gençler tarafından karşılanarak konvoyla Çaykara’ya getirildi. Bu sırada terörü lanetleyen sloganlar atıldı. Bir süre Çaykara Hastanesinde bekleyen şehit cenazesi için saat 16.00’da resmi tören düzenlendi. Şehidin naaşı tören alanına tekbir ve dualarla getirildi. Burada şehit onbaşı Süleyman Altunbaş için askeri ve dini tören düzenlendi.

Cenaze töreninde Of Müftüsü Mehmet Genç, şehitliğin vatan millet uğruna ölenlerin şehitlik mertebesinin en yükseği olduğunu belirtti. Çaykara Müftüsü Muhammet Suiçmez tarafından kıldırılan cenaze törenine; Çaykara Kaymakamı Uğur Kalkar, Dernekpazarı Kaymakamı Turgay Gülenç, Çaykara Belediye Başkanı Abdurrahim Özkan, Dernekpazarı Belediye Başkanı İbrahim Yüce, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Hacıabdullahoğlu, Ahmet Aslanoğlu, Server Akyüz, Kırşehir Çevre ve Orman İl Müdürü Reşat Karaca, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları Ufuk Hoş ve Yusuf Yazıcı katıldı.

Cenazede şehidin babası Mustafa Altunbaş ve annesi Fatma Altunbaş ile kardeşleri ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin izine geldiğinde ‘Şehit olacağım içime doğuyor. Hakkınızı helal edin’ dediği ve herkesle helalleştiği öğrenildi. 8 aylık asker olan Şehit Süleyman Altunbaş’ın anne ve babası ile en son Şubat ayında izine geldiği sırada görüştükleri belirtildi.

Cenaze namazının ardından şehit onbaşı Süleyman Altunbaş’ın naaşı tekbirler eşliğinde Yeşilalan köyüne götürülerek buradaki aile mezarlığında toprağa verildi.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.