Mehmet Şamil Baş Kimdir?

0
1095
blank

blank24 Ekim 1977, Trabzon doğumlu. KTÜ Rize İlahiyat mezunu. İlk şiirleri Gönülden Gelen Seda (1995) adıyla çıktı. Emanet ve Kertenkele dergilerinin seyrinde önemli rol üstlendi. Karadeniz Olay Gazetesinde sanat sayfası hazırladı (1997). Trabzon Bayrak Fm radyosunda 5 yıl şiir programı hazırlayıp sundu (1997-2002). Başta gülİSTANBUL ve İstanbul Şehrengizi olmak üzere pek çok şiiri ödül aldı.

Yedi İklim, Kırklar, Düş Çınarı, Şehrengiz, Ardıç, Kırağı, Kertenkele, Lika, Ada, Taşra Edebiyat, Kum Yazıları, Okuntu, Tekne, Hayal, Sühan, İstanbul Bir Nokta, Tasfiye, Ay Vakti, Reyhan, Gerçek Hayat, Sonsuzluk ve Birgün, Aralık, Kafdağı, Lacivert Sanat, Mağrib, Yol Düşleri, Yolcu, Buruciye Edebiyat ve Mor Taka gibi dergilerde yer aldı.

DEÜ İlahiyat Fakültesinde Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi. Yüksek Lisansı Aşkî Mustafa Efendi’nin Vahdetnâme Mesnevîsi (2007) üzerine. Halen ‘Ömer Hulûsî ve Divanı’ isimli doktora çalışmasına devam etmektedir.

Türkiye Yazarlar Birliği ve Karadeniz Yazarlar Birliği üyesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.