1959 Cadillac modelleri

0
1000
blank

blank

 

Cadillac’in 1959 model yilinda uretilen cesitleri, en cok karistirilan modeller olarak Cadillac tarihine gecmistir. Bu konuda biraz detay vermekte fayda var.1959 yilinda Cadillac 11 degisik govde stilinde arac uretmistir.

 

 



 

blank

Cadillac 62 serisi kolaylikla diger modellerden arka camurlukda “Cadillac” yazisi olmamasi ile digerlerinden ayrilir.Arka camurluk yerine bu modellerde orta yan cita on camurluk altinda “Cadillac” yazisi vardir.62 Serisi Cadillac icin baz modeldir.4 camli sedan bu seri icinde en cok tutulan modeldir.

 

blank

62 serisi 6 camli sedan modelinde fark olarak C sutunu yaninda kucuk bir arka kelebek cami vardir.4 camli model ile tavan yapisi acisindan bariz bir fark vardir.

 

blank

62 Serisi icinde 3. model 62 Coupe’dir.Bu model en cok Coupe de Ville ile karistirilir.Bu arac De Ville modelinden daha fazla krom aksama sahiptir ama standart ic aksesuari daha azdir.

 

blankConvertibleCoupe ile ayni ozelliklere sahiptir, sadece coupe’den farkli olarak ic aksam ( kapi icleri ve koltuklar) deridir.62 serisi Convertible 1964 yilina kadar Cadillac’da tek convertible olmustur,1964 Convertible de Ville gelmistir.

 

blank

De Ville Serisi 62 serisinden daha konforlu ve lukstur ve ayrica daha fazla standart aksesuara sahiptir.Yukaridaki araba 4 camli Sedan de Ville modelidir.De Ville sedan’i dis gorunus itibariyle 62 serisinden ayiran en onemli ozellik De Ville’de bulunan arka camurluk ustu “Cadillac” yazisidir.62 serisinde bu yazi on camurlukta orta citanin altinda yer almaktadir.

 

blank

De Ville 6 camli sedan bu modelde de c sutunu yaninda kucuk sabit bir kelebek cami vardir. 4 camli modeldeki tavan yapisi bu modelde farklidir.

 

blank

Coupe De VilleCoupe de Ville Bu isim zamaninda Amerika’da bir cok film ve sarki ‘da gecmis ve 2 kapili luks otomobil kavraminin sembolu haline gelmistir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.