Grup Feluka Kimdir?

2
1280
Grup Feluka
Grup Feluka
Grup Feluka
Grup Feluka

Grup FELUKA

Doğu Karadeniz Bölgesi müziklerine yeni bir soluk getirme fikriyle genç müzikolog Abdullah Akat öncülüğünde kurulan 7 kişilik Feluka Müzik Grubu farklı düzenleme, beste ve derlemeleri ile çalışmalarını tüm Türkiye’ye tanıtmaktadır.

Akademisyen ve eğitimli bir kimliğe sahip olan Feluka grubu Karadeniz müziğinin popülerleşme sürecinde gelmiş olduğu noktadan duyduğu rahatsızlığa karşı, Doğu Karadeniz Bölgesi müziklerini en doğru şekliyle geleceğe aktarmaya çalışmaktadır.

Halkın sevdiği ve takip ettiği popüler alt yapıları belli bir süzgeçten geçirerek kullanan ve ana temayı öz müziğin üzerinde kurmaya özen gösteren Feluka Grubu, sesini daha büyük kitlelere duyurarak okyanuslara açılmak isterken, adını da yörede “kayık” anlamına gelen “filika”, “felika” , “feluka” dan almaktadır.

“Karadeniz başkadır içimizde,

Türkü oldu dilimizde,

Feluka koyduk adını,

Yüzsün diye gönlünüzde.”

Grup Üyeleri:

Abdullah AKAT : Vokal, Keman

Feluka fikrini ortaya süren ve grubun kurucusu olan Abdullah, 1982 yılında Trabzon’da doğdu. 1990 yılında Trabzon Müzik ve Halk Oyunları Derneği’nde müzik eğitimi almaya başladı. İlk ve orta öğrenimini tamamlayana dek Trabzon’da ve Ankara’da Türk Musikisi, Batı Müziği, Şan, Piyano, Ud ve Keman eğitimi aldı. Birçok Klasik Türk Musikisi, Türk Halk Müziği ve Çoksesli Müzik korolarında solist, korist ve saz sanatçısı olarak görev yaptı. 100’ün üstünde konser performansı sergiledi ve çeşitli ödüller aldı. 2000 yılında 3. lükle girmiş olduğu İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’ndan 2004 yılında 1.likle mezun oldu. Aynı yıl İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Yüksek Lisans Programı’na başlama hakkını elde ettikten sonra, “Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Çepniler ve Çepni Müziği” adlı yüksek lisans tezini tamamlayarak 2006 yılında mezun oldu. Bu tez çalışması sırasında Doğu Karadeniz Bölgesi müzikleri üzerine çeşitli araştırmalar yaptı. Kemençe çalmayı öğrendi, birçok derlemeler yaparak, derlediği ezgilerin bir kısmını notaya aldı. 2005 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Popüler Müzik, Yabancılaşma ve Doğu Karadeniz Bölgesi müzikleri üzerine çeşitli bildiriler sundu, yazılar yazdı. 2006 yılından itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmakta olan Abdullah, İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzikoloji ve Müzik Teorisi Anabilim Dalı’nda Doktorasını yaparken, İ.T.Ü. Müzik Bilimi Kulübü’nde de başkanlık görevini sürdürmektedir.

Behzat Cem GÜNENÇ : Klasik Gitar,Elektro Gitar

1980 Ankara doğumlu olan Behzat Cem Günenç müzik eğitimine küçük yaşta Ercan Taniş ile başladı 1993 yılında T.R.T. için Klasik Gitar video klipleri hazırladı. 1994 yılında İtalyan gitar virtuözü Roberto PORRONI’nin desteği ile burslu olarak İtalya da ve İsviçre de kendisinin Masterclass’larına katıldı. 1998 yılında Heinz WALLISH ile Viyana Devlet Konservatuarı’nda 2000 yılında da Graz Şehir Konservatuarı’nda Johanne PALIER ile 2 yıl konser gitaristliği çalıştı ve bu şehirlerde çok sayıda konser verdi. 2003 yılında askerlik görevini Kars şehrinde 300 den fazla solo resital vererek üstün başarı ile tamamladı. 2004 yılında İ.T.Ü. Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı Müzikoloji bölümüne girdi halen Müzikoloji eğitimini sürdüren Cem Günenç aynı zamanda kendi hazırladığı web portalında (www.myklasikgitar.com) gitaristler için videolar, makaleler, çeviriler, söyleşiler hazırlamaktadır.


Emre AKSOY : Kemençe, Tulum

Aslen Araklı’lı olan Emre, 1987 yılında Karadeniz Ereğlisi’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini yine burada bitirdikten sonra 2005 yılındaYıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne girdi. 2 yıl Trabzon yöresi halk oyunları ekibinde yer aldıktan sonra kemençeye ilgi duydu. Birçok yöreye has kemençe tavır ve tekniklerini kullanabilen Emre, kemençe çalışmalarını halen sürdürmektedir.

Gökhan ALTINBAŞ : Bas Gitar

Aslen Rize/Pazar’lı olan Gökhan, 1983 yılında Kadıköy’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da bitirdi. 2 yıl şan eğitimi aldıktan sonra 2002 yılında İ.T.Ü. Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı Müzikoloji bölümüne girdi.7 yıl klasik gitar ile sahne aldıktan sonra bass eğitimi de aldı. 2 yılda ud eğitimi alan Gökhan, şu anda İ.T.Ü. Türk Musıkisi Devlet Konservatuarında son sınıf öğrencisidir.

İbrahim Özmen : Klavye

İbrahim Özmen 1985 yılında İstanbul da doğdu. 6 yaşında piyano çalmaya başlayan Özmen Şahika Önol ve Vitaly Radionova gibi isimlerle klasik piyano çalıştı, konserler verdi. Lise yıllarında caz müziğine olan sempatisini farketti ve Costa Halamidis ile caz armonisi ve performansı derslerine başladı. 2003 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Müzikoloji bölümünü kazandı, orta asya ve dünya müzik tarihinden ilham alarak bestecilikte kendisini geliştirdi. Çeşitli gruplarda yer aldı, konserler verdi. Özmen halen İTÜ Devlet KonservatuarıII. Sınıf öğrencisidir.


İlhan KOÇAKOĞLU : Perküsyon

1966 Trabzon doğumlu olan İlhan, küçük yaşlarda başladığı vurmalı çalgıları geliştirerek zamanla birçoğunu ileri düzeyde çalmaya başladı. Trabzonda başladığı müzik yaşantısını Ankara ve daha sonra da İstanbul’da sürdürdü. Yaklaşık 30 yıldır vurmalı çalgılar üzerine çalışan İlhan, bu tecrübelerini Grup Feluka bünyesine aktarmaktadır.

 

2 YORUMLAR

  1. Grup Feluka’yı hayranlıkla takip edıyorum degerlı karadenızlı hemserılerımede artık ısı bıtmıs muzıklerı dınleyıpte reytıng yaptırmasınlar azcık muzık yapan emek veren ınsanların emeklerıne saygı duyup,karedenız muzıgını, trabzonun degerlerını tarbzonsporu ve en onemlısı trabzonun havasında buyuyup suyunu ekmegını yıyen Abdullah akat ‘a sahıp cıkmalarını ve bas tacı etmelerını beklıyorum…

    Alın terıyle kazanılan emeklere deger verenler emeklerının karsılıgını sonsuza dek bulurlar…

    Saygılarımla Grup Feluka hayranı….

    http://www.feluka.net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.