Başımızın Belaları: Çernobil Ve Sigara

Çernobil’in Karadenize etkileri panelinde konuşan ODTÜ’lü İki bilim adamı prof İnci ve Ali Gökmen yıllar sonra acı gerçeği bir kez daha gözler önüne serdiler.Ankara’da bu yıl  2. düzenlenen ‘Her Yönüyle Trabzon ‘etkinliği çerçevesinde düzenlenen panelde konuşan iki profesör karı koca Gökmenler, acı gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi.ODTÜ’lü Prof Dr Ali Gökmen ile Prof İnci Gökmen Çernobil”in Doğu Karadeniz’e etkileri konusunda riski azaltacak gerekli tedbirlerin yeterince alınmadığını panelde  açıkladı.

İki bilim adamı o dönemde bazı verilerin kamu yararı gözetilerek tehlikenin boyutunun açıklanmaması konusunda da fikir birliği oluştuğunu söyledi..
Atatürk Kültür Merkezindeki panelde konuşan Prof Ali Gökmen ile Prof İnci Gökmen, olayın yaşandığı günden bu güne kadar  Karadeniz’de birçok bilimsel araştırma yaptıklarını belirterek “Bir kere şunu kabul edelim riski azaltma konusunda yeterli çalışma yapılmamıştır. Çernobil Karadeniz’i etkilemiştir. Kamu yararı gözetilerek bu gerçek halktan saklanmıştır.“dedi .

Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.