Ağa Kapısı Cafe | Nerededir | Nasıl gidilir

2
6219
Ağa Kapısı Giriş
Ağa Kapısı Giriş
Ağa Kapısı Giriş
Ağa Kapısı Giriş

İstanbul’un muhteşem manzarasını seyredip soluklanabileceğiniz en güzel yerlerden birisi olan Süleymaniye’de kentsel dönüşümün kıpırtıları henüz yeni yeni başladı. Ne olup bitiyor diye meraklanıp kendimi İstanbul Müftülüğü’nün yanındaki Fetva Yokuşuna vurmuşken rastladım.

Ağa Kapısı Cafe‘ye. Kentsel dönüşüm sinyal vermeden bulunduğu yerin çehresini dönüştüren bu güzel mekanı daha önce keşfetmemiş olmanın verdiği hayıflanma ile daldım kündekâri kapısından içeriye. Kapı da tam ağa kapısı maşallah, nefis işlemesiyle insanı tutup Osmanlı taşı döşenmiş zeminden içeri çekiyor zaten.
İçerinin sessiz ve sakin atmosferine eşlik eden telkâri avizeler sizi adeta eski İstanbul kahvehanelerinden birinin içindeymiş hissini veriyor. yüzünüzü sola çevirir çevirmez İstanbul’un o nefis aydınlık yüzüyle karşılaştırıyor sizi. Önünüzde Galata Kulesi’nden Yeni Camii’ye ve Topkapı Sarayı’na kadar uzanan harika bir panorama eşlik ediyor. Aynı zamanda güzelim aperatifleri ve doğal bitkisel çaylarıyla da başka bir zevk yaşatıyor.
Mekanın sahibi Faruk Keleş, Burada eski İstanbul havası var derken haklı. Mekanda bulunan her şey onun özel zevkini yansıtıyor. Hatta müşterinin rahat oturacağı ergonomik ahşap sandalyeyi seçmek için altı saat sandalyede oturmak zorunda kalmış Faruk Bey. Mekandaki avizeler, masalar, bardak ve fincan seçimleri ve daha bir çok detay üzerinde uzun uzun düşünülmüş.
Bir yıldır Süleymaniye‘de hizmet veren iki katlı Ağa Kapısının alt katında tuvalet ve mescit var. Aynı zamanda İstanbul manzarası gören 10-15 kişilik özel bir salon, şirket toplantıları ve kalabalık aileler için tasarlanmış. Beyaz deri koltukların bulunduğu özel salon da yer alan teleskopta İstanbul’u daha yakından seyredebilirsiniz.

Üst katta olanlar üzülmesin, onlar için de dürbün mevcut. Çayınızı yudumlarken İstanbul’u dürbünle izleyip vakit geçirmeniz mümkün Ağa Kapısı’nda. Daha çok üniversiteden akademisyenlerin, edebiyat gruplarının, üniversite öğrencilerinin ve Tahtakale esnafının tercih ettiği ahşap dekor ağırlıklı cafe, 50 kişilik bir kapasiteye sahip. Sabahleyin 10’da açılan ve bazı geceler gece 02:00’ye kadar açık kalan mekanda sabah kahvaltı yapmanız da mümkün. Yalnız kahvaltı için rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Kahvaltı tabağı, kızarmış ekmek, limitsiz çay ve doyumsuz manzara 10 YTL. Güzel çayları servis eden Ensar Albayrak’ın gülümseyen yüzü ve titiz hizmeti de cabası. Yemekten çok içecek ağırlıklı çalışan Ağa Kapısı‘nın en önemli özelliği bana kalırsa naturel çayları. İlginç çayları menüden okuyunca hepsinin tadına bakmak istiyor insan. Neler yok ki; rezene, Sudan, havlıcan, ısırgan, karabaş otu, sinameki, gül, stres, bahar çayı… Hatta içebilirseniz keçiboynuzu çayı bile var. Menüde şu an 24 çeşit doğal çay var ama bu sayının iki kat daha artacakmış. Hatta Ağa Kapısı’nın en güzel yönlerinden birisi de bazı özel çayları müşterilerinin belirlemeleri. Mesela içinde biberiye, nane ve tarçının bulunduğu hoş içimli çay şair Mevlâna İdris’e ait. Menüde Mevlâna çayı diye satılıyor. Bir de Nedimî çayı var, onun formülü de Nedim isimli bir müşteriye ait. Eğer sizin de kendinize özgü bir bitki çayınız varsa, bunu Ağa Kapısı‘nın menüsüne ekletmeniz mümkün.

Ağa Kapısı Kivi Çayı
Ağa Kapısı Kivi Çayı

Herbiri ayrı bir derde deva bitkisel çaylar yanında ayrıca içerisinde siyah üzüm, beyaz üzüm, erik, kayısı, tarçının yer aldığı ve balla yapılan Osmanlı şurubunun da tadına bakmalısınız. En çok talep edilen çaylardan birisi de sıcak şeftali çayı. Bir de tarçın ve karanfilli Sudan limonatasını tatmayı tabii. Aperatifler yanında nargile ve rezervasyonlu yemek imkanı da mevcut. Ramazan aylarında iftar yemekleri de veriliyor.
Eh daha ne duruyorsunuz! [email protected]

SERVİS PEÇETESİ

Ağa Kapısı, doğal bitki çayları ile cafeden çok aktar dükkanını andırıyor.

Mekanın otopark sorunu yok, zira çevredebir sürü otopark var. Ayrıca gece gidecekseniz park sorunu zaten yok.

Mekanın duvarlardaki bordo renk içeriyi biraz karanlığa boğuyor. Daha açık bir renk tercih edilse mekan ferahlayabilirdi.

Çaylar naturel ama bazı soğuk içecekler hazır karışımdan yapılıyor. Keşke hazır çorba yerine daha özel bir çorba yapılsa…

Nargile içmek isteyenlere elmalı ve capuccinolu alternafi var. Nargile şişeleri çok şık.

Türk sanat müziği tınılarını dinleyip İstanbul’u izlerken yüksek sesle konuşulmayacağını anlıyorsunuz. Canı sıkılanlar için satranç mevcut. Öğrenciye kıyak yapılmış. Öğrenci menüsünü hesaplı ve ideal.

Ağa Kapısı’nın hesap defteri

Tost: 2 YTL

Tombik kavurmalı: 3 YTL

Pizza: 4 YTL

Börekler: 1,5-2,5 YTL

Çorba fincan: 2,5 YTL

Çay: 1YTL

Türk, çedene ve melengiç kahvesi: 3 YTL

Meyve çayları: 1,5 YTL

Limon çayı: 2,5 YTL

Naturel çaylar: 2 YTL

Mevlâna, gül ve bahar çayı: 2,5 YTL

Stres çayı: 3 YTL

Nedîmi çayı: 3 YTL

Tıbb-i Nebevi çayı: 3 YTL

Ağa Kapısı Cafe, Fetva Yokuşu, Nazır İzzet Efendi Sok. No: 11 (İstanbul Müftülüğü yanı) Süleymaniye-İstanbul

Tel: 0212 519 51 76

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.