DERNEKLERİN DİKKATİNE…….!

0
186

 TRABZON DERNEKLER FEDERASYONUNDAN DERNEKLERE DUYURU!!!

Bu bilgilendirme yazıları Federasyonumuzun derneklere yönelik ücretsiz hizmetidir.

 

Dernekler Beyannamesi

Dernek yönetim kurulu başkanları, her takvim yılının ilk dört ayı içinde (01.01.2010 – 30.04.2010) bir önceki (2009 yılı) na ait Dernek Beyannamelerini (Ek – 21) mülki idare amirliği (DERNEKLER İL MÜDÜRLÜĞÜNE) ne vermekle yükümlüdürler. e-Dernek aracılığı ile sisteme girilmemiş beyannameler ile verilmeyen beyannameler için dernek başkanlarına Yaklaşık 700 TL para cezası verilecektir. Dernek yetkilileri beyannamelerini önce sisteme girip oradan aldıkları çıktıları Dernekler Müdürlüğüne getirmek zorundadırlar. Henüz Dernek şifresi bulunmayan dernekler http://dernekler.içisleri.gov.tr/dernekler/varolankullanici/email.aspx linkinden e-mail’ leriyle başvurarak şifre alabilirler.

Ayrıca, Dernek Başkanları   ;

1.Dernekler her yıl ‘Yetki Belgelerini’ (üçer nüsha, resimli ve Başkan tarafından mühür üzerinde imzalanarak ) yenilemek suretiyle dernekler il müdürlüğüne bildirmek zorundadır.

2.Dernekler tüzüğünde yazılı olan süre (2 ve ya 3 yılda bir) de olağan genel kurul (Kongre) lerini yaparak ilgili evraklarını 30 gün içinde dernekler il müdürlüğüne bildirmek zorundadır.

3.Dernek,  Vergi numarası almak için maliye ye başvurmaları,

4.Dernek, Bankada dernek adına hesap açtırmaları,

5.Dernek defterlerinin zamanında ve düzenli olarak yazılmasından yükümlü ve sorumludurlar.

  1. a.       Karar Defteri: Derneğin hizmet konularını gerçekleştirirken öncelikle bu deftere konu ile ilgili kararlar usulüne uygun olarak yazılır ve başkan ile yönetim kurul üyelerinin çoğunluğu tarafından imzalanarak faaliyetlerde bulunulur. Dernek adına yapılacak olan bütün faaliyetlerin karar defterine yazılıp imzalanmak suretiyle uygulamaya başlanması,
  2. b.      Üye Kayıt Defteri: Derneğe üye olmak için başvuran kişilerin bilgileri başvuru tarihinden itibaren 30 gün içinde bu deftere (vesikalık resimleri yapıştırılarak) kaydedilir.
  3. c.       Evrak Kayıt Defteri: Dernek adına gönderilen yazı ve evraklar ile derneğe gelen evrakların ilgili(Gelen-Giden Evrak) defterine düzenli olarak kaydetmeleri,
  4. d.      Alındı Belgesi Kayıt Defteri: Derneğin makbuzlarının (Mutlaka) sözleşmeli bir matbaaya bastırmaları ve birer nüshalarını DERNEKLER İL MÜDÜRLÜĞÜ’ ne ilgili matbaa tarafından verilmesini sağlamaları, söz konusu bastırılan makbuzları bu deftere kaydetmeleri, (makbuz olmadan aidat ve bağış alınamaz)
  5. e.      Demirbaş Eşya Kayıt Defteri: Bu deftere derneğin demirbaşlarını zamanında kaydetmeleri,
  6. f.        İşletme Defteri: Derneğin bütün gelir ve giderleri bu deftere zamanında ve düzenli olarak yazılır. Ve diğer dernek iş ve işlemlerinden Dernek Başkanları birinci derecede sorumludur.
  7. g.      Yanlış yazılmaların asla karalanmaması veya daksille silinmemesi gerekir. Silinti, Kazıntılar ceza-i müeyyide gerektirir. Ancak zorunlu hallerde okunaklı biçimde yanlış kelime veya rakamın üzerine tek çizgi çekilmesi izah edilebilir.
  8. h.       

 

NOT: Dernek yönetici ve üyelerinin dernek faaliyetlerini yasalara uygun olarak yürütmeleri hususu ile Ve diğer dernek iş ve işlemlerinden Dernek Başkanları birinci derecede sorumludur.

Dernek konularında emrinizdeyiz. Ve sizlere telefonunuz kadar yakınız. Dernek kuruluşu, işlemlerin takibi veya kapanış iş ve işlemleri için 24 saat ücretsiz danışma ve bilgi alma hizmetimizden yararlanabilirsiniz. 535 3011667 — 538 8871848 birikmiş olan dernek sorunlarınız kısa zamanda tarafımızdan çözülmektedir.

      İsmail Fatih SALİHOGLU                                                                                Mehmet SALİHOGLU

                538 8871848                                                                                        535 3011667

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.