Tarım ilacı nedir Zararları nelerdir?

0
2541
Tarım ilacı nedir, Zararları nelerdir?
DDT Tarım ilacı nedir, Zararları nelerdir?

Tarım ilacı nedir Zararları nelerdir?

Tarım İlaçları Hormonlar, suni gübreler, herbisitler, pestisitler

Tarım ilaçları faydalı mikropları, solucan, sinek ve böcekleri öldürerek toprağın verimini düşürür, ekolojik dengeyi, insan, hayvan ve bitki sağlığım bozar.

Ddt Nedir

DDT: uzun zaman Önce yasaklanmıştır ancak hala dünyanın her yerinde besinlerde, canlıların kan ve dokularında DDT’ye rastlamak mümkündür. DDT organizmalara, her türlü yolla, özellikle et, süt ve balık ürünleri yoluyla girer ve dokularda depolanır. DDT’ye en fazla 3 bölgede rastlanmaktadır. Kuzey Kutbu’nda rastlanmasının sebebi eskimoların, yağ dokularında DDT depolanmış fog ve balinalarla beslenmeleri, Afrikalılarda rastlanmasının sebebi sıtmaya yol açan bir tür sivrisineğe karşı hala DDT kullanılması, Türkiye, Orta Asya, Hindistan’da rastlanmasının sebebi ise pamuk üretiminde DDT kullanılmasıdır. Araştırmalar DDT’nin bütün canlı organizmalarda aynı etkileri gösterdiğini ortaya çıkarmıştır: Genetik değişimler, kanser, embriyo, bağışıklık sistemi ve sinirler üzerinde toksik etki. DDT hormonal dengeyi bozar, anne sütünü azaltır, anemiye ve ağır karaciğer hastalıklarına sebep olur.

Sadece DDT ile başlayan problemlere bakılınca şöyle bir sebep-sonuç zinciri ortaya çıkmaktadır: DDT kullanımı anne sütünü azalttı, anne sütünün azalmasıyla hazır mama kullanılmaya başlandı. Mamalar besin değil allerjen olduğu için, bağışıklık sistemini zayıflattı. Mamaların metabolik atıklarını atmakta zorlanan böbreklerin gelişmesi yavaşladı ve çalışma kapasitesi düştü. Çocukluğunda mama kullananlar yetişkinlikte böbrek yetmezliğiyle karşı karşıya kaldı. DDT seçici olarak beyinde ve karaciğerde biriktiği için nörolojik hastalıklar ve karaciğer hastalıkları arttı.

Bu durumda sentetik hormonlar, antidepresanlar ve stimülanlar kullanılmaya başlandı. Bu ilaçlar kısırlığa ve ruhsal problemlere (kişilik değişimi, ahlakın bozulması),kısırlık ve kişilik bozukluğu tüp bebek üretimine sebep oldu. Nano ürünlerin yol açacağı felaketlerin büyüklüğü ise tahminlerin çok üstündedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.