Trabzonumuzun 400 Yataklı Hastanesi Yapılsın

1
246

blankTrabzonumuzun 400 Yataklı Hastanesi Yapılsın
YOL VERİN DAĞLAR GEÇELİM
Suyu yoktur, Yolu dar ve diktir, Buraya hasta nasıl gelecek.?

Söz konusu yer Trabzon a 80 km uzaklıktaki dağlık bölgesi değil sahile sadece belki bir hadi iki Km mesafe de olan denize kuşbakışı bakan elindeki taşı sallasanız denize atabileceğiniz kadar yakın yerde.

Başta Karadeniz olmak üzere ülkemizde son yıllarda artan kanser artışlarını 2003 yılından beri gündeme taşıyarak çok uzun ve başarılı çalışmalar yapan Trabzon Dernekleri Federasyonunun etkin girişimleri sonucunda sağlık bakanı Recep Akdağ tarafından söz verilerek yapımına başlanılan Onkoloji Hastanesinin yapımı yılan hikâyesine döndü.

Yapımını Trabzonlu hemşerimiz TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktarın, TOKİ adına üslendiği Eğitim ve Araştırma hastanesinin yapımı; Yolunun fazla kıvrımlı-virajlı, dik ve dar oluşu nedeniyle durdurularak yılan hikâyesine döndürüldü.

TOKİ parasını veriyor yüklenici imalat yapabilmek için tüm gücüyle caba harcıyor ama yol durumu işi bozuyor.

KAŞÜSTÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞININ UYANIKLIĞI..

Hizmet alıyoruz yerine koyamıyoruz Yol verin dağlar hastanemiz yapılsın…

Hastaneyi kendi bölgesine almak için kaşüstü Belediye Başkanı Mustafa Çam TOKI ye hantal bir arazi verdi. Arazi hastanenin projesine uymadı. Bu nedenle hastanenin projesini çevirerek araziye uydurmaya çalıştılar. Bu nedenle de hastaneye tedavi için yatacak hastaların yönleri denize bakacak iken dağlara çevrilmiş oldu. Ancak biz bu sorunu düşünürken şimdi de YOL SORUNU yaşanmaya başlandı. Hastanenin işe yaramayan dağlık bir alana hastanenin bölgesine alınmasına atlayan kaş üstü belediye başkanı Mustafa cam yolun çözümünü başkasından bekliyor.

Kaş üstü belediye başkanı önce hastaneyi bölgesine aldı şimdide bölgesine imar istiyor nasılsa imar planıyla da yollar yapılır..!

Hastanenin imalat Malzemesini Müteahhit neredeyse sırtına taşıtıyor.

Herkesin aklını başına devşirmesi gerektiğini belirten Trabzon Dernekleri Federasyonu genel başkan yardımcısı Hüseyin ayaz; “Bu hastanenin alınması, ilimizde yapılması için 2003 yılından bu yana mücadele ediyoruz. Bölgemizde artan kanser hastalıklarının nedeninin Çernobil olduğunu hala kuvvetle iddia ediyoruz. Bu bağlamda bölge halkının sesini gündeme getirmek için kurum olarak İstanbul adliyesinde zamanın yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunarak dava açtık. Uzak yakın demeden, kelleyi koltuk altına koyarak yolara düştük. Karadeniz’i karış karış dolaştık girilmesi mümkün olmayan yerlere girdik. Topladığımız belgeleri bir dosya yaparak devletle halkı yan yana getirerek Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ a ilettik. Sayın bakanımız bizleri makamında kabul ederek yaklaşık 2 saat dinlediler. Neler yapabiliriz konusunda konuştuk, Görüş alışverişinde bulunduk. Başta Trabzon olmak üzere tüm Karadeniz’de hane taraması yapılması ve biri Trabzon da bir diğeri samsunda olmak üzere birer araştırma hastanesi yapılması, Rize, Giresun, Ordu illerimize birer onkoloji ünitesi açılması sözünü aldık.

Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ verdiği sözü tutarak hastanemizin yapılması için Sağlık bakanlığı olarak gerekeni yaptı. Sonuç olarak biz de bölgemizin önemli bir sivil toplum kuruşu ve bireyleri olarak sesini taşidiğimiz halkımızın bir nebze olsun içini ferahlatan bir meselede etkin çalışma gerçekleştirdiğimiz için mutlu ve gururluyuz.

YOL EN ÖNEMLİ SORUN

Ancak gel gelelim hastanemizi yapamıyoruz. Bütün öz verisiyle mücadele veren yükleniciler yolun dar ve çok dik olması sebebiyle demirini, kumunu çimentosunu önce sahile getirerek boşaltıyor daha sonra başka küçük kamyonlarla hastane şantiyesine en yakın yere getiriyor, oradan da demirler kepçelerle takılarak imalat yerine ulaşılıyor buna can dayanır mı.?

Müteahhidin tek arzusu hem önemli bir hizmet eserini yapmak hem de bu işi aldıktan hemen sonra kaybettiği babası için bu eseri tamamlamaktı. Bu yüzden bütün zorluklara rağmen Müteahhidin gücüyle buraya kadar gelindi. Fakat daha fazla ezilmesine dayanamayarak hastanenin yolları yapılana kadar işi tasfiye etti.

1 Yorum

  1. Sayın yetkililer Hepinizi saygı ile selamlarım. Bundan üç yıl önce gırtlak kanserine yakalandım. geceyarısı kalkıp dua ettim seher vakti uykuda bir ses gırtlak kanseri olduğumu ölmeyeceğimi söyledi ve ekledi yeşil salatalığı kabukları ile birlikte çok yiyen kanserden ölmez.Üç gün, günde iki kilo salatalık yedim normalleştim .SİZLERDEN YENİ KANSER OLMUŞ BİR KANSERLİYE GÜNDE -BİR KİLO -YEŞİL SALATALIK-HIYAR,SOYMADAN -YEDİRİP NETİCEYİ GÖRMENİZİ (ON GÜNDE)İSTİYORUM.BİLDİKLERİMİ =kanser düşmanı besinler-akçaabathaber.com ADRESİNE yorum olarak yazdım .Okumanızı arzederim ali cin yorumları-selamlarkanser çözüldü, KANSER=MANTAR+TOKSİN/ SELAMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.