Avcı Nelere Dikkat Etmeli

0
637
blank

tufek1

Av silahları deyince, Avcının en önemli donanımlardan biri olan Av tüfekleri akla gelir.
Her Avcının iki adet tüfeği olmalı bunlardan birisi kısa namlu diğeri ise uzun namlu ve 3″ olmalı. Kısa namlu tüfekler yakın bıldırcın avı için uygundur. 3″ tüfekler ise Avcının kışın yüksek gramajlı fişek kullanmasını sağlar. Ayrıca domuz avında tek kurşun ve şavrotin fişeklerine kullanım olanağı verir.


Silah Fakat Emniyet Daha Öncelikli Olmalı !
Sahip olmayı düşündüğünüz silahı satın almadan önce amacınızı belirleyin. Gereksiniminiz ve taşıma kolaylığı, bakım özellikleri, fişeğinin kolay bulunabilir olması gibi detayları iyi düşünün. Bunun için özellikle yabancı yayınlardan, internetten ve konunun uzmanlarından bilgi edinin.
Karar verip kendinize uygun olan silahı seçtikten sonra silahınızın sökülüp takılması, temizliği ve bakımı konusunda bilgi edinin. Silahınızda fabrikasının önerdiği fişekleri kullanın. Tekrar dolum yapılmış kovanlar zararlı olabilir.
Silahınızı, boş olduğundan emin olsanız bile, asla bir insana yöneltmeyin. Silahınızı asla çalılara ve arkasında ne olduğunu bilmediğiniz cisimlere doğru tutarak kontrol etmeyin. Silah ile kesinlikle şaka yapmayın. Bu tür şakalardan dolayı sakat kalanları ve hayatını kaybedenleri düşünün.
Silahınızı boş olarak saklayın. Mümkünse kilitli bölmesi olan bir yerde. Silah kilitleri de ek bir önlem olarak düşünülebilir.Ancak elinize aldığınız anda ona doluymuş gibi davranın. Hafızanız sizi yanıltabilir ve boş bildiğiniz silah aslında dolu olabilir (şeytan doldurur benzetmesi).
Silahınızla dolaşırken ve ateşlemeyi düşünmediğiniz durumlarda, parmağınızı tetik üzerine getirmeyin, tetik çemberinin üzerinde tutun.
Silahınızın tutukluk yapması, fişeğin ateş almaması halinde silahınıza gerekli müdaheleyi yapmadan önce belli bir süre bekleyin. Nadiren de olsa, fişek geç olarak ateş alabilir.
Silahınızı atışlardan sonra mutlaka temizleyin. Özellikle namluda kalan kurşun ve barut partikülleri zamanla çeliğe zarar vermekte olup karıncalanmaya neden olmaktadır. Atış yapılmadığı durumlarda ise, silahın taşınıp taşınmadığına, bulunduğu ortamın toz ve rutubetine bağlı olarak 1 veya 3 ay gibi bir aralıkta temizlik yapılmalıdır.
Silahınızı başkasına verirken mutlaka boş olarak verin. Özellikle deneyimsiz kişilerin silahı kazayla ateşlemesi mümkündür. Alkollü, sinirli ve aşırı üzüntülü durumlarda silahlardan uzak durun. Kontrol amacıyla dahi olsa namlu ağzından içeri bakmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.